Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Na het teleurstellende resultaat van vorige week moest er vandaag op sportpark Schoonzigt worden afgetrapt tegen de JO11 van Alblasserdam. Levi was niet fit en afwezig deze week, maar verscheen gedurende de eerste helft toch langs de lijn om zijn team te steunen. Klasse Levi! Ook keeper Luuk had aanvankelijk nekklachten en was een twijfelgeval, maar verscheen desondanks toch aan de aftrap. Wat een winnaarsmentaliteit heerst er in deze groep!

Alblasserdam was zonder wissels naar Arkel afgereisd en dat zou ze later in de wedstrijd duur komen te staan. Arkel beschikte daarentegen over de gebruikelijke drie wissels en begon in de opstelling met Luuk op doel en met Jelle, Jesse en Robin achterin. Dylan speelde op het middenveld en Michiel, Jim en Jasper, zoals gebruikelijk, in de voorhoede. Milan, Bodie en Deyeno startten als wissel.

Arkel begon meteen fel aan de wedstrijd en dat leidde al meteen tot een aantal grote kansen voor Michiel, Jim en Jasper. Maar tijdens de warming-up werd al gezien dat de keeper van Alblasserdam een aardig balletje kon stoppen en dat bleek ook; hij wist alle Arkelse inzetten voorlopig te keren. En de ballen die hij niet had raakten paal en lat. Het had eigenlijk na een kwartier al minimaal 5-0 voor Arkel moeten staan. Maar naast de goede keeper, was de afwerking nu ook niet heel best.

Na de eerste time-out was Milan in de ploeg gekomen en vanuit zijn eerste balcontact was het meteen raak. Een mooi afstandsschot, op aangeven van Jasper, zeilde buiten het bereik van de keeper in de rechterbovenhoek. Het verzet was gebroken, zeker nadat Jasper de bal, na een steekbal van Jim, knap met links in de verre hoek schoof. Kort daarop was daar dan toch een foutje van de keeper van Alblasserdam te bespeuren, waardoor Jasper zijn tweede treffer kon maken.

Bij een stand van 3-0 gebeurde het, een speler van Alblasserdam raakte geblesseerd, waardoor zij, vanwege het gebrek aan wissels, de wedstrijd met een man minder moesten uitspelen. Jim wist daar direct van te profiteren en kort daarop ook Milan, nadat Jim uitverdedigen van Alblasserdam tot twee keer toe wist te voorkomen. Ook Michiel kwam gelukkig op het scorebord, nadat hij een afvallende bal zomaar voor de voeten kreeg.

Met een comfortabele voorsprong van 6-0 ging Arkel de rust in. Daar werd aangegeven dat er vooral gevoetbald moest worden en dat het niet belangrijk was wie er voor de doelpunten ging zorgen. Dat zou gedurende de tweede helft het grootste probleem worden, want in zo’n wedstrijd wil iedereen natuurlijk zijn doelpuntje mee pikken. Arkel begon goed aan de tweede helft en het was al vrij snel Jasper die de bal in de verre hoek krulde. Vervolgens kon Michiel vanuit een mooie aanval over meerdere schijven op aangeven van Jim de 8-0 maken. Daarna volgde een fase met vooral heel veel slordig voetbal, waar de leiders in de rust al bang voor waren. Tijdens de time-out werd dat vooral maar weer eens aangegeven.

Het spel werd na de time-out niet heel veel beter, al waren er wel wat hoogtepuntjes. Zo was het Dylan bijvoorbeeld die in een tijdsbestek van nog geen drie minuten drie keer wist te scoren, op aangeven van Milan en Robin. Ook Robin pikte zijn doelpuntje nog mee, nadat hij met een steekbal van Jasper vrij voor de keeper werd gezet. Ging Alblasserdam dan helemaal roemloos ten onder? Nee, want het was Jelle, die na een snelle uitval van Alblasserdam, niet anders kon doen dan ingrijpen en daarmee een strafschop veroorzaakte. Deze werd knap verzilverd, waardoor nu de 12-1 op het scorebord stond.

Uit een voorzet van Milan was het een verdediger van Alblasserdam, die de bal ongelukkig over zijn eigen doelman kopte en daarmee het volgende Arkelse doelpunt maakte. Het slotakkoord was voor Bodie, die van afstand knap binnenschoot en zorgde voor de eindstand van 14-1. Een makkelijke ochtend voor de jongens van de JO11. Het voetbal was niet direct hoogstaand, toch ook wel lekker om weer eens een wedstrijd met flink wat doelpunten te spelen en te winnen.

Voorlopig is het jammer genoeg weer even klaar met het competitievoetbal. Op 4 maart wordt er pas weer gespeeld tegen Ameide. Wel staat er voor volgende week een oefenwedstrijd op het programma tegen Kozakken Boys. Tot dan!