Achtersteweg 18
4194TK
METEREN
tel. 0345-569504

Het was vandaag om 07:45 uur vertrekken vanaf Plein 983. De plek waar een aantal kinderen van de JO11 een paar uur daarvoor nog hun zakcentjes aan het uitgeven waren. Het was deze week namelijk kermis in Arkel. Laat naar bed, dus kwam dat wel goed? Bodie en Michiel waren afwezig vandaag. En ook Levi ontbrak; hij had eerder deze week een hersenschudding opgelopen tijdens het schoolvoetbal. Beterschap Levi!

Op naar Meteren dus, waar de wedstrijd tegen de JO11 van MVV’58 op het programma stond. Onder een stralende zon werd op een mooi kunstgrasveld gestart met de warming up. De tegenstander was gebrand, zo leek het; er werd op het veld een bespreking compleet met hoedjes en al gehouden, waarna werd afgesloten met een heuse yell. De Arkelse jongens zagen het aan, maar lieten zich niet van de wijs brengen.

Arkel startte de wedstrijd met Luuk op het doel. Tijdens het schoolvoetbaltoernooi had hij fantastisch staan keepen, dus hopen dat hij deze lijn kon doortrekken. In de verdediging speelden Jelle, Jesse en Robin. Milan stond op het middenveld en voorin werd een tactische wijziging doorgevoerd. Jasper ging centraal in de spits spelen, waardoor Jim naar de rechterbuitenkant vertrok. Dylan nam de honneurs op links waar. Deyeno bleef als enige wissel aan de kant.

Deze zet pakte goed uit. Jim kreeg wat meer ruimte om te voetballen en Jasper zou zich wel redden in de drukte. Het duurde dan ook niet lang voor Arkel de score opende. Na fel doorjagen kwam de bal in de voeten van Jim, die klinisch afrondde. Kort daarop speelde Jasper de opkomende Milan aan, die van afstand uithaalde en de keeper van MVV’58 kansloos liet. Spaarzame uitvallen van MVV’58 werden vakkundig afgebroken door Jelle en Robin, die een prima eerste helft speelde. En Jesse wist met zijn snelheid de aanvallen vanaf rechts steeds te voorkomen.

In de time-out die volgde werd aangegeven dat er goed werd gecombineerd, maar dat het achterin opletten geblazen was. De lange centrale verdediger van MVV’58 wist de bal steeds ver het veld in te trappen, wat voor flink wat gevaar kon gaan zorgen. Maar Arkel ging eerst door met voetballen. Er waren enkele fraaie combinaties tussen Jim en Jasper te bespeuren. Uit één zo’n combinatie kon Jim, na een tegenstander te hebben omspeeld, knap via de binnenkant van de paal in de verre hoek binnen schieten. Prachtig doelpunt! Maar de mooiste moest nog komen.

Echter was het eerst MVV’58 dat ineens kon scoren, na onoplettendheid en miscommunicatie in de Arkelse defensie. Onnodig jongens! Ondanks deze tegenslag ging Arkel in de eerste helft verder met kansen creëren. Jasper zette vanaf de zijkant een dubbele één-twee met Jim op, waarna Jasper de bal prachtig voorzette op Deyeno, die beheerst kon scoren. Applaus vanaf de zijkant voor één van de mooiste Arkelse doelpunten van dit seizoen!

Maar wederom kwam MVV’58, tegen de verhouding in, tot scoren. En weer na slecht uitverdedigen, waarbij iedereen stond te kijken naar de tegenstander, die geen moeite had dit cadeautje uit te pakken. De kleinste speler bij MVV’58 kon een voorzet vrij inkoppen…. Arkel ging de rust in met een 2-4 voorsprong. In die rust gaven Maurice en Patrick aan dat er feller verdedigd moest worden; gewoon wegrammen die bal, als onduidelijk is wie hem moet pakken.

Arkel begon nog goed aan de tweede helft en het was met name Jasper die strooide met pasjes. Hij creëerde daarmee kansen voor Jim en Dylan, die het net helaas niet meer konden vinden. Met name Dylan had pech, nadat zijn knappe kopbal net naast ging. En ook Milan had geen geluk meer met een aantal afstandsschoten. MVV’58 bleef daardoor in de wedstrijd en ging brutaler spelen. De lange centrale verdediger bleef hoge ballen in de richting van Luuk trappen en de Arkelse verdedigers hadden daar de grootste moeite mee. MVV’58 kwam daardoor uiteindelijk tot scoren en bracht de stand terug tot 3-4.

De meegereisde supporters zagen de bui al hangen. Bij Arkel stond men wederom te kijken en gaven daarmee ook het vierde doelpunt op een makkelijke manier cadeau. Het werd MVV’58 wel heel makkelijk gemaakt op deze manier. Zij bleven druk uitoefenen op de Arkelse defensie en het was een wonder dat de gelijke stand op het scorebord bleef staan na een enorme scrimmage in de laatste minuut, waarin Robin, Milan, Luuk, Deyeno, Jelle en twee keer de paal voorkwamen dat Arkel met een nederlaag van het veld moest stappen.

Jammer jongens, we hebben deze wedstrijd onnodig uit handen gegeven. We moeten veel scherper en feller zijn achterin en voorin moeten we onze vele kansen beter benutten. Volgende week geen voetbal en vanmiddag lekker naar de kermis!