Arkel JO12 wint ook zijn vijfde wedstrijd!

Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Meteen door, zo voelde het althans. Na de gewonnen wedstrijd van afgelopen donderdag, die duidelijk zijn tol had geëist, moest het vandaag dan gebeuren tegen de JO12 van LRC. Jasper was niet ongeschonden uit de clash tegen Ameide gekomen en moest vandaag aan zich voorbij laten gaan. Ook Dylan was nog niet beschikbaar en Maksi had zich ook afgemeld voor vandaag. Verder kampten meerdere jongens nog met wat pijntjes hier en daar, want afgelopen donderdag hadden de jongens echt alles moeten geven voor die zwaarbevochten overwinning. LRC was vandaag de tegenstander en nu maar hopen dat er nog wat energie in de ploeg zat om ook deze wedstrijd te winnen.

Luuk stond uiteraard op doel en Jelle, Deyeno en Bodie speelden daarvoor. Milan speelden op het middenveld, met Robin, Michiel en Jim in de voorhoede. Levi en Jesse startten als wissel. Eigenlijk ging het in de beginfase erg goed, verrassend goed eigenlijk. LRC gaf niet echt thuis en Arkel kon moeiteloos uitlopen naar 4-0, via goals van Milan en Jim. Op dat moment deed LRC wat terug, maar dat was van tijdelijke aard, want voor rust maakte Jim er nog 5-1 van. Fijn dat dit zo makkelijk ging, maar de wedstrijd was uiteraard nog niet gespeeld.

De jongens hadden het idee dat deze wedstrijd wel even rustig uit gevoetbald kon worden. Waren ze met hun hoofd misschien al bij volgende week? Sloeg de vermoeidheid alsnog toe? Want LRC schoot, na waarschijnlijk een donderspeech in de kleedkamer, fel uit de startblokken. Binnen no-time waren ze helemaal terug in de wedstrijd. Arkel gaf het compleet uit handen in het uitermate zwakke begin van de tweede helft. De stand was 5-4 en het leek er op dat LRC langszij ging komen. Een cadeautje van de keeper van LRC aan Jim gaf Arkel weer wat ruimte, maar jongens, de wedstrijd was nog lang niet gespeeld. Zo goed als het donderdag ging en ook vandaag in de eerste helft, de tweede helft was ineens van een heel ander Arkels niveau.

LRC rook bloed en ging er voor de volle 100% voor. Dat leverde resultaat op voor de paars-witten. Zij trokken de score gelijk naar 6-6. Arkel wankelde en kwam helemaal niet meer aan voetballen toe. Er werd gesnakt naar het einde van de wedstrijd. Maar LRC werd overmoedig en daardoor ook slordig in verdedigend opzicht. Arkel kon daar weer van profiteren en zodoende ging Arkel er in de slotfase toch met de winst vandoor, tot teleurstelling van LRC, dat net als Arkel afgelopen donderdag, echt alles had gegeven.

Volgende week staat de laatste wedstrijd in deze fase op het programma. Arkel zal het dan moeten opnemen tegen de JO12 van Unitas. En het zou zomaar een heel leuke zaterdag kunnen worden voor de jongens…. Maar dan moet er wel eerst resultaat geboekt worden! Tot volgende week!