Middelweg 54
4196JJ
TRICHT
tel. 0345-572228

Al diverse weken zit de winning mood er bij de meiden goed in. De eerste periode werd er met dikke cijfers verloren, maar deze tweede periode wordt er vaak met mooie cijfers gewonnen. Dat is toch best wel knap als je bekijkt dat ongeveer de helft van ons elftal een leeftijd heeft om nog in de Mo13 uit te komen. Voetbaltechnisch hebben we sowieso geen achterstand, maar op kracht en snelheid wil het soms wat ontbreken, maar dat is ook wel logisch als je zo nu en dan een tegenstander tegen hebt die ongeveer 2 jaar ouder is. Maar toch, eerlijk is eerlijk, periode 2 wordt er met mooie cijfers gewonnen en zien we de glimlachende gezichten terug en dat geeft energie!!

Deze zaterdag stond een reis op het programma naar het centrum van de Betuwestreek onder de naam Tricht. Verzameld werd er al in alle vroegte op Plein 983. Twee grote voordelen;

1. De wekker kon op de normale alarmtijd blijven staan;
  2. We hebben na de wedstrijd nog de hele zaterdag voor de boeg;

Met zaklampen een warme winterjas en een tactisch plan werd afgereisd naar Tricht, waar we al heel snel de mededeling kregen dat de scheids een kwartier later kwam, de beste man was op weg naar het voetbalveld en van horen zeggen kwam hij halverwege tot de conclusie dat het misschien toch wel handig was geweest zijn schoen te zetten voor de openhaard, de Sint zou immers aankomen in onze directe nabijheid.

Na een opbeurende speech van Ron en Harry en een korte doch intensieve warming kon begonnen worden aan de wedstrijd. Ondanks de waterkou en het natte weer, konden de schoenen na de wedstrijd schoon de tas in, dat is dan weer een voordeel van kunstgras.

Op doel stond Chiana, die de eerste helft van het seizoen wisselend het doel verdedigt met Saar en dat gaat heel goed! Achterin stonden Bente, Saar en Ayden. Op het middenveld begonnen we met Maja, Esmee en Luna en voorin met Sarah en Lizzy. Als wissel begonnen Eva en Veerle.

Na het fluitsignaal werd er begonnen aan de wedstrijd. Het tactisch plan was om aan beide zeiden van het veld een trainer te hebben voor de nodige coaching. Harry voor de dug-out en Ron als vlagger. Maar na 5 minuten greep de scheids in met een stevige mededeling naar de vlagger (Ron) dat het volgens de FIFA regels niet is toegestaan aan coaching te doen als vlagger. Nou dat namen we maar ter harte.

De meiden speelden de bal goed rond. Met vlagen kun je gewoon goed zien dat het positiespel er steeds beter in komt. Al vrij snel volgde er splijtende passen en werd duidelijk dat hier in Tricht de punten en doelpunten binnengehaald moesten worden. Het duurde dan ook niet lang of Lizzy Prins scoorde het eerste doelpunt. Esmee, ons hard werkende loopwonder, maakte het de tegenstander erg moeilijk op het midden en het duurde dan ook niet lang of zij scoorde nummer 2: Bravo!! Coaching was het restant van de eerste helft niet meer nodig, het liep eigenlijk wel goed. Luna was vrij vaak voorin te vinden als aanvallende middenvelder en scoorde de 3-0. En na heel veel druk scoorde Esmee de 4-0. Achterin bij Tricht stonden twee bomen van meiden, maar die konden niet aan de druk van Lizzy en Maja ontsnappen. Achterin was de deur bij ASV goed dicht, Saar stond laatste vrouw en diende zich regelmatig aan in de voorhoede, dat kon ook wel want deze ochtend werd duidelijk dat Bente, Ayden en Eva geen steken gingen laten vallen. Chiana stond op doel en had welgeteld ½ schot op doel gehad, verder deed zei goed mee als keeper in de opbouw.

In de rust werd er medegedeeld vooral zo door te gaan en werden een aantal wissels doorgevoerd. Saar ging op doel staan, Chiana centraal in het midden en Veerle centraal achterin. Na het fluitsignaal begonnen we aan de tweede helft. Gevaarlijk werd Tricht niet echt, maar er volgde wel een periode waarin er niet gescoord werd. Wel waren er diverse pogingen van Sarah, Chiana en Maja, maar tot scoren kwam het nog niet. Eenmaal in het tweede deel van de tweede helft werd de druk nog meer opgevoerd en werd duidelijk dat dit het recept was voor nog meer doelpunten. Een heel mooi afstandsschot van Chiana zorgde voor de 5-0. Vrij snel daarna volgde de 6-0 wederom door Chiana. Een paar aanvallen van Tricht werden in de kiem gesmoord door onze verdediging en de 0 werd gehouden. Helemaal aan het einde van de wedstrijd werd nog een doelpunt gescoord door Maja, daarna volgde het eindsignaal.

7-0 een mooie uitslag, GOED gevoetbald meiden!!

Volgende week staat HSSC op het programma waar Daisy, Lynn en Jasmijn ook weer van de partij zijn. Zij voetbalden mee deze keer mee met de MO13.