Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Het was weer eens vroeg aanrukken voor de jongens van de JO12. Niet omdat de wedstrijd nu op zo’n belachelijk vroeg tijdstip moest worden gespeeld. Maar omdat de jongens vanochtend, dankzij sponsor TCS, in een prachtig nieuw tenue werden gehesen. En uiteraard volgde er ook een fotomoment. Vroeg uit de veren dus voor de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit, aftrap 9:00 uur. Levi ging vandaag de JO11 versterken en ook Dylan was afwezig. Hij ligt er twee weken uit, vanwege een ontstoken achillespees. Daarom hadden Jordi en Jesse vandaag de beschikking over elf fitte knapen.

Uiteraard begon Luuk op het doel. Speciaal voor deze wedstrijd, of misschien toch voor de foto, had hij zijn haar in een nette scheiding gedaan. Jelle speelde samen met Jesse en Robin in de verdediging. Milan en Michiel speelden op het middenveld, met Jasper en Jim in de voorhoede. Bodie, Deyeno en Maksi begonnen even aan de kant.

Arkel begon erg goed aan de wedstrijd, sterker nog; Oranje Wit kwam er in de beginfase helemaal niet aan te pas. Er werden via Michiel, Jasper en Jim goede kansen gecreëerd en het had in de beginfase eigenlijk al 3-0 voor Arkel moeten staan. En langs de lijn werd het voorzichtig al geroepen; zul je zien dat ie straks aan de andere kant valt. En dat was helaas ook het geval. Een knullige situatie, waarbij Jelle en Luuk beiden niet op de bal af kwamen, zorgde er voor dat een aanvaller van Oranje Wit makkelijk en tegen de verhoudingen in kon binnen werken. 0-1, wat een teleurstelling.

Maar Arkel liet zich niet kennen en gaf ook daarna vrij weinig weg. Jelle, Robin en Jesse verdedigden goed. Maar het beste was er bij Arkel wel vanaf. Oranje Wit kwam toch meer en meer in de wedstrijd en ging het initiatief overnemen. Toch was het bij rust nog maar 0-1 en was er in de tweede helft natuurlijk nog van alles mogelijk. Het was wel te hopen dat de jongens sterk uit de kleedkamer zouden komen, want de tweede helften waren nu niet de beste Arkelse helften, zo was op basis van voorgaande wedstrijden gebleken.

En dat bleek helaas. In plaats van een sterk Arkel, was er een sterker Oranje Wit uit de kleedkamers gekomen. Aan Arkelse zijde was het veldspel erg slordig en werden er nauwelijks nog kansen gecreëerd. Van achteruit werden halfslappe ballen zonder enig idee naar voren geschoten, waar niet veel mee te beginnen was. Oranje Wit ving deze ballen dankbaar op en maakte daar handig gebruik van. Het duurde dan ook niet lang voor zij uitliepen naar 0-2 en zelfs 0-3. Bij Arkel was het geloof in een resultaat eigenlijk wel weg en werd er vooral tegengehouden.

Dat geloof kwam heel even terug toen Michiel zomaar ineens een bal voor zijn voeten kreeg en daarmee zorgde voor de 1-3. Het publiek langs de lijn moedigde de jongens daarom nog eens extra aan. Bodie had de aansluitingstreffer vanuit een corner kunnen maken, maar zijn kopbal zeilde helaas net over het doel. Dat was het laatste wapenfeit vanuit Arkel, want daarna ging het hard. Oranje Wit, dat eigenlijk niet eens zo heel goed speelde, kon snel uitlopen naar 1-6, wat ook de eindstand van deze wedstrijd was.

Het is het verhaal van de laatste weken; Arkel begin goed aan de wedstrijd en is minimaal gelijkwaardig aan de zware tegenstanders, maar geeft het in de tweede helft veel te makkelijk uit handen. Maar goed, maakt niet uit jongens, het is een leerproces en zeker geen schande! Er is genoeg positiefs om op voort te borduren. Laten we kijken wat de jongens komende week op de training gaan doen en hoe dat zich vertaalt naar de wedstrijd van volgende week, waarin om 10:00 uur afgetrapt moet worden in en tegen Papendrecht. Tot volgende week!