Arkel 2

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse F

28 november 2015 15:00

Gelder, J. van

Nu de competitie bijna op de helft is en we alweer richting de winterstop gaan heb ik besloten om toch maar eens een verslagje te schrijven. De competitiestart was ronduit matig te noemen, zonder echt weggespeeld te worden werden de eerste zes wedstrijden verloren. We moesten duidelijk nog wennen aan het nieuwe systeem. De eerste winstpartij werd geboekt tegen LRC 3, LRC werd met maar liefst 7-0 naar huis gestuurd.  Een week later werd ook Vuren met 3-0 verslagen, de stijgende lijn was dus ingezet. Echter werden wij een week later tegen Meerkerk weer met beide benen op de grond gezet, we  kregen daar met maar liefst 7-1 op de kloten een totale off-day dus.  Een week later werd er thuis tegen Ameide met 1-1 gelijkgespeeld. Een wedstrijd waarbij we vooral in de tweede helft kans op meer hebben gehad.

Vandaag dus de wedstrijd tegen GJS, GJS stond voorafgaand aan de wedstrijd 1 punt boven ons. Bij winst zou GJS de “rode lantaarn” van ons overnemen, een belangrijke wedstrijd dus. We gingen op pad met 16 mensen, een grote selectie dus. We begonnen met Dennis op de goal, de verdediging bestond uit Thom vd Laan, Jurgen, Wesley en Tim. Het middenveld bestond uit: Frank, Roy, Stijn, Rob en Tom v Kampen,  Sander stond in de spits. Vanaf het begin was duidelijke dat we vandaag veel beter waren dan GJS, al snel kwam de 0-1. De keeper van GJS redde mooi op een shot van Roy, maar Tom stond op de goede plek om de bal alsnog in het doel te schieten. Daarna kreeg GJS een kans toen Jurgen een bal verkeerd had ingeschat, de speler van GJS kon vrij doorlopen maar trof geen doel. We kregen vervolgens genoeg kansen op de 0-2, het was Roy die uiteindelijk de 0-2 maakte. In de rust benadrukte Harry dat we er nog niet waren, een wedstrijd duurt immers 90 minuten(Mike).  Na rust hetzelfde spelbeeld, we domineren de wedstrijd en GJS krijgt geen kansen. Het is Mitchel die met een geweldig schot in de kruising voor de 0-3 zorgt. Het wordt ook nog 0-4, Mo gaat alleen op de keeper af maar zijn schot heeft niet voldoende snelheid, gelukkig weet Dominique de bal in een leeg goal te schieten. Niet veel later fluit de uitstekend leidende scheidsrechter voor het einde.

Een goede overwinning, met als resultaat dat we de laatste plaats hebben verlaten.  We hebben de weg naar boven gevonden, en als we elke week dit niveau halen gaan we zeker nog een aantal plekken stijgen. De overwinning werd in de avond uitgebreid gevierd op de ASV feestavond waar bijna alle spelers aanwezig waren. Volgende week zijn we vrij aangezien VVAC om uitstel heeft gevraagd. Deze wedstrijd is verplaatst naar 12 december, de wedstrijd begint om 12.15. Daarna is het winterstop, waarin we uiteraard op “trainingskamp” gaan. Na het succes van vorig jaar zijn de verwachtingen voor dit jaar hooggespannen, locatie wordt waarschijnlijk Valkenburg.