ASV-ARKEL JO19-1 VERSUS DRECHTSTREEK JO19 - 2. ( 2 - 4 )

4 - 2

Arkel JO19-1

Onder 19, JO19-1, Groep 7 0

3 september 2016 11:45

Voor het nieuwe A1 team van ASV-ARKEL, dat met ingang van het nieuwe seizoen nu  officieel  als "Jongens onder 19 jaar" (= afgekort JO19) verdergaat, was de uitwedstrijd tegen het tweede A-team van Drechtstreek de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen. Een bekerwedstrijd op een kunstgrasveld met schitterend weer, zonnig, niet al te warm en met een fris windje.

Met Jeremy in het doel en Youssef,  Tobi,  Alex en Nick in de verdediging, Toni, Bram (de G) als middenvelders en met Bart, Dominique en Gion als aanvallers in de basisopstelling had de wedstrijd voor ASV-ARKEL een dromerige start. En niet zonder resultaat. Binnen enkele minuten was het al  2 - 0 door een volstrekt falende verdediging en een inval-doelman die aan dit snelle geweld, geen tegenstand wist te bieden. Veel aanvallen van ASV-ARKEL gingen via de linkerzijde en daar stond nu juist de sterke kant van de Drechtstreek-verdedigers. Ook het overschakelen van aanvallend voetbal naar verdedigend voetbal verdient bij dit ASV-ARKEL-team nog niet direct de schoonheidsprijs. Men doet dit "wandelend". Dit in combinatie met een slechte aanspeelbaarheid en onlogische positioneringen in het veld, geeft de tegenstander direct veel balwinst en vrijheid van voetballen.

Helaas bleef het niet bij twee tegendoelpunten, want voordat de rust aanbrak stond ASV- ARKEL met 4 - 0 achter.

De speech van trainer Jacques in de rust heeft uw scribent niet meegemaakt.  ASV-ARKEL JO19-1 beschikt dit seizoen als gevolg van de inspanningen van de Arkelse voetbalbestuurders en de fysiotherapeut van het eerste elftal, over een dermate uitgebreide technisch uitrusting, dat het bij mooi weer aantrekkelijk is om deze uitrusting, onder toeziend oog van één der begeleiders,  op het speelveld achter te laten.

Na de rust stond er een ander team. Nog wel met af en toe dezelfde foutjes maar met beduidend meer vechtlust en snelheid. Gion had de geblesseerde doelman Jeremy vervangen en hij deed dat met verve. Bram (J) had ook nog wat goed te maken. Hij was in de ochtend niet op tijd bij het vertrekpunt en dat moest natuurlijk voor het team gecompenseerd worden. Dat lukte want het eerste doelpunt van ASV-ARKEL was van Bram (J) uit een schitterende voorzet van Dominique, die op zijn beurt de bal kreeg van een voortreffelijk spelende Bram (de G). 4 - 1

Meer en meer wist ASV-ARKEL de wedstrijd te domineren en een tweede doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Dit doelpunt was van Simon na wederom een voorzet van Dominique, die op slinkse wijze de bal wist te behouden. 4 - 2

Helaas zaten er niet meer doelpunten voor ASV-ARKEL in. Nu op naar de vriendschappelijke uitwedstrijd te Hank van komende woensdagavond.