5 - 4

Arkel MO13-1

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 3e klasse 04

17 september 2016 10:30

Meerkerk De eerste competitiewedstrijd tegen sv Meerkerk werd met minimaal verschil verloren. In een spannende, maar niet al te beste wedstijd werd er met 5-4 verloren.

Met vol goede moed vertrokken we van plein 983, met een tas te weinig, richting het dorp in de gemeente Zederik. De oplettende trainer kon nog net op tijd de tas meenemen…..

Indy was vandaag niet van de partij. De geblesseerde Isa startte als keeper. De zieke Ocean begon samen met de opgetrommelde Sophie van JO9-1 als wissel. Anna was ook ziek, maar begon in de basis. Myrit was net terug van kamp en oogde ook niet fris. Met deze grote waslijst met zieken en afwezigen begon Arkel alsnog goed aan de wedstrijd.

Al na 10 minuten viel Myrit al uit en moest er gewisseld worden. Nog geen minuut later viel Carmen op haar pols, maar kon na wat koud water gelukkig doorspelen. Er volgden nu veel kansen van Ocean en Sophie (die al een wedstrijd had gespeeld). In de 22e minuut was het eindelijk raak. Ocean scoorde de 0-1 en alles leek goed te komen, want Arkel deed niets onder voor de grotere meiden van Meerkerk. Een counter van Meerkerk werd echter genadeloos afgemaakt en het was weer gelijk. Binnen een minuut scoorde Sophie de 1-2, maar daarna volgden weer 2 counters. Meerkerk ging met een 3-2 voorsprong de rust in.

Het blessureleed werd nog groter toen Isa vlak na rust uitviel als keeper. Joëtte was haar vervanger en deed het prima in de 2e helft. Meerkerk drukte door en scoorde heel snel de 4-2 en 5-2 uit situaties die niet nodig waren. “Ik stond erbij en ik keek ernaar” was wel heel erg duidelijk aanwezig in deze fase.

Het was nu alles of niets ondanks het feit dat Arkel moegestreden en verslagen leek. Met een echte 2-2-2 opstelling gingen de meiden van Arkel nog 10 minuten lang aanvallen. Carmen en Inez in de achterhoede, Janiek en Myrit op het middenveld en het duo Anna en Ocean in de voorhoede. Ocean scoorde, ondanks het feit dat ze echt ziek was, snel de 5-3 en 5-4. Het geloof was weer volledig terug! Bij de corners van Janiek hing de 5-5 in de lucht.

In de laatste minuut viel de verdiende gelijkmaker, nadat de goede keeper van Meerkerk de bal losliet. De twijfelende scheidsrechter wist zich geen raad met de situatie, maar keurde zonder te fluiten de goal van Ocean af.

De wedstrijd was nu echt voorbij en Arkel leed een onnodige nederlaag. Meerkerk werd gefeliciteerd en 8 jarige Sophie werd bedankt voor de inzet. De aankomende week zal Arkel weer op krachten moeten komen voor de wedstrijd van volgende week.