Onder 19 zaterdag, JO19-1, 2e klasse A24

Accommodatie

Onbekend

AANNEMEN   -    SPELEN   -   BIJSLUITEN

Zaterdag, 8 oktober 2016, mooi voetbalweer en een door blessures en (late) afzeggingen geplaagd JO19.

De competitiewedstrijd tegen GRC 14 met Jason in het doel, Tobias, Nick en Youssef in de verdediging, Bram (de G.) Dominique, Gion en Tony als middenvelders en Tyson, Jeremy, en Bart als aanvallers. Op de bank twee spelers uit de JO17, Miquel en Roy ter versterking van het team voor het geval er wissels nodig zijn. Beiden speelden de gehele tweede helft mee en niet zonder succes. Roy was het bekende verdedigende blok en Miquel bracht snelheid in de aanvallen.

ASV ARKEL begon gelijk sterk en dat resulteerde al in de 5 e minuut in een doelpunt van Dominique uit een loepzuivere voorzet van Nick die ver naar voren was doorgedrongen. 1 - 0. Even later, in minuut 12, meende ASV ARKEL bij een gemeende handsbal recht te hebben op een strafschop vanaf de 11 meterstip. Echter de scheidsrechter had niet gefloten en dan gaat het spel gewoon door. Die wetenschap was duidelijk wel aanwezig bij GRC - 14 want zij wisten, met een snelle uitbraak, direct het heft in handen te nemen, met als resultaat de  1 - 1.

Even later is het weer bijna raak wanneer de nummer 14 van GRC 14 net over schiet. Een derde aanval weet Nick met een sliding  om te zetten in een hoekschop voor GRC 14. Deze hoekschop komt strak voor het doel en Jason weet de bal nipt weg te stompen. Daar is de druk op het doel van Jason niet mee weg, want een wat stevige ingreep van Tobias leverde, net buiten de 16 meter-lijn een vrije trap op. En zo gaat het nog wel even door. ASV ARKEL staat dus onder grote druk. Maar ASV ARKEL weet stand te houden en gaande weg komen er ook weer meer tegenaanvallen en de laatste bal van deze eerste helft, die van Tyson, beland in het zijnet.

Na de rust blijkt Tony stevig geblesseerd te zijn aan zijn rug. Jammer want hij begon juist op stoom te geraken. GRC 14 begint de tweede helft wederom met stevige aanvallen maar ASV ARKEL weet deze nu beter te pareren zodat het spel meer gelijk op gaat. Uiteindelijk is het Bram (de G.) die vanuit mooi "FC Barcelona" voetbal van Bart, Miquel en Youssef de 2 - 1 scoort. Een terecht doelpunt gezien de inzet van ASV ARKEL. Het is echter de vraag of het hierbij blijft want, ook GRC 14 speelt sterk. In de tweede helft van de tweede helft is het vooral ook Gion die op een doelpunt jaagt. En dan in de 85 e minuut van de wedstrijd gebeurt datgene wat men bij ASV ARKEL vreesde. Met een ongelukkige beweging stopt Bram (J.) een aanval van GSC 14. Beide spelers "discussiëren" wat en dat levert beiden een gele kaart op én een tijdstraf van 5 minuten. GRC 14 weet de uit dit incident  voortkomende vrije trap goed te benutten met het scoren van een doelpunt. Dat maakt de stand  2 - 2 en dat is gelijk de eindstand van deze enerverende wedstrijd.