SPECTACULAIRE SAMENWERKING DOELMAN EN VLEUGELSPITS DOET v.v. O.N.I. DE DAS OM. (3 - 2)

Arkel JO19-1

3 - 2

ONI JO19-1

Onder 19 zaterdag, JO19-1, 2e klasse A24

12 november 2016 12:15

Bij de aanvang van de wedstrijd was het al duidelijk. Voetbalvereniging O.N.I. uit het in Noord Brabant gelegen 's-Gravenmoer was naar Arkel afgereisd om de drie punten te scoren, teneinde aldus hun tweede positie in de competitie verder zeker te stellen.

Met snelle vleugelspitsen, veel voetbal en goed overspelen werd van meet af aan door v.v. O.N.I. JO19 druk gezet op de verdediging van ASV ARKEL JO19. Daarop wist ASV ARKEL in eerste instantie nauwelijks een goed antwoord te bedenken en al binnen de 10 minuten scoorde v.v. O.N.I. het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een hard schot van redelijk dichtbij, waar voor doelman Jason weinig aan te stoppen was.0 - 1

Het tweede doelpunt van v.v. O.N.I. kwam in de twintigste minuut, wanneer de zeer snelle en behendige nummer 11, Jason weet te passeren, en te scoren.  0 - 2  Net voor de rust komt ASV ARKEL goed weg nadat een vrije trap, na een brute overtreding van Bart net buiten de 16 meter, op de lat terechtkomt en weer het veld in kaatst en door ASV ARKEL weggewerkt kan worden.

Dan wordt het rust en na de rust zien we een ander ASV ARKEL. Bram (J.) weet regelmatig door te breken maar de bal behouden is bij deze tegenstander, voor Bram nog wel even een itempje.

Vervolgens wordt Simon vanuit een kansrijke scoringspositie wreed gestopt en dat levert terecht een strafschop op. Nadat de bal op de stip is gelegd scoort Dominique met een strafschop uit het boekje het eerste doelpunt voor Arkel.  1 - 2

Niet veel tijd daarna is het Dominique die een goede voorzet geeft aan Bram (J.), maar deze schiet net naast het doel. Even later is het wel raak voor Tyson. En dit is dan weer zo een typisch "Tyson doelpunt" waarbij het in de kluwen van spelers niet geheel duidelijk is wat er nu precies gebeurt, maar de bal beland wel in het net. 2 - 2

Nu slaat bij v.v. O.N.I. de paniek toch wel enigszins toe. Hun spel wordt ruwer en er worden veel onderlinge opmerkingen geplaatst die hun spel niet ten goede komt. Ook de meegekomen supporters lieten zich helaas niet onbetuigd. Altijd jammer, dit gedrag en het leidt ook tot niets. Maar ASV ARKEL liet zich niet provoceren en bleef koel in het hoofd en bleef ook doorgaan met voetballen.

Wanneer ASV ARKEL toe is aan de volgende vrije trap, is het Jason die de bal, bijna vanaf de middellijn, richting Tyson stuurt. Deze neemt de bal vol op zijn slof en het derde doelpunt voor ASV ARKEL is een feit.  3 - 2

Een weergaloos doelpunt dat ook in de eredivisie van de K.N.V.B. niet ieder weekend wordt  gemaakt.

In feite is v.v. O.N.I. dan zo gedemoraliseerd dat het niet meer in staat is om te komen tot het voetbal van hun eerste helft.

De scheidsrechter ziet deze situatie ook in en zijn besluit om de wedstrijd precies op tijd te beëindigen is een wijs besluit.

Veel dank ook aan de invallers van de ASV ARKEL JO 17, Siep en Damian die direct na de wedstrijd van hun eigen team, de gelederen kwamen versterken en na hun rust, er in de tweede helft van de wedstrijd toe deden.

Met 7 punten uit 5 gespeelde wedstrijden staat de JO19 van ASV ARKEL weer in de middenmoot van de competitie. Er zijn wel 2 wedstrijden minder gespeeld dan de koploper, GVV'63, met 21 punten uit 7 wedstrijden en drie wedstrijden minder dan de op de tweede plaats staande v.v. O.N.I.  met 15 punten uit 7 gespeelde wedstrijden.