3 - 2

SVS'65 JO19-1

Onder 19 zaterdag, JO19-1, 2e klasse A24

3 december 2016 12:15

Na een zware nederlaag, vorige week tegen de nummer 1 van de competitie, GVV 63, stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd op het programma tegen SVS 65. SVS 65 is altijd al voor ASV ARKEL een lastige tegenstander geweest.

Ook dus voor dit JO19 team, dat helaas, wederom een lastige week achter de rug had.

Maar dan blijkt het JO19-elftal toch wel een team te zijn dat kan pieken en er voor kan gaan. Wanneer de inzet groter wordt, de pijntjes minder en de kwaliteit van het spel groeit, komen er mogelijkheden en kansen.

In het begin van de eerste helft gaat het spel nog redelijk gelijk op, maar gaandeweg neemt ASV ARKEL, meer en meer het initiatief. Dat resulteert in mooie kansen voor Bram (de G.) op de paal, Tyson met net naast de paal en dan helaas voor ASV ARKEL aan de verkeerde kant ervan en voor Dominique met éénmaal op de lat en één maal een te nauwer nood door de doelman van SVS 65 gestopt, echt keihard schot.

Maar ook de counters van SVS 65 zijn en blijven gevaarlijk.  Voor Tobias en Jason blijft het dus oppassen.

Uiteindelijk is het halverwege de eerste helft, Simon, die de voorzet van Bart, die aanvankelijk door SVS 65 nipt kon worden weggewerkt, die de bal verovert en zorgt voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. 1 - 0

Het tweede doelpunt komt wat later en is wederom van Simon. Nu uit een voorzet van Tyson. 2 - 0

Een puntje is nog wel dat het bij de aanvallers van ASV ARKEL, bij grote druk van de tegenstander, erg veel handelingen kost alvorens er tot schieten gekomen wordt. Dat is wellicht een puntje om op de trainingen aandacht te geven.

Dan is er de rust en hierna de tweede helft van deze spannende wedstrijd.

in de tweede helft weet ASV ARKEL  de kwaliteit van de eerste helft niet vast te houden. De verdediging van ASV ARKEL moet vol aan de bak en dat gaat niet altijd helemaal goed, zodat SVS 65 uiteindelijk op een gelijke stand weet te komen. 2 - 2

Als er vervolgens door een overtreding van ASV ARKEL binnen de 16 meter door SVS 65 een vrije trap mag worden genomen wordt het nog heel spannend. De bal gaat door de muur heen, maar Jason weet gelukkig een doelpunt te voorkomen.

Uiteindelijk is het Tyson die voor ASV ARKEL, met een schitterende actie, het winnende doelpunt scoort. 3 - 2

SVS 65 is hier helemaal niet blij mee, waar weet geen passend antwoord te vinden.

Historie is er geschreven op het Sportpark Schoonzicht.

En dat door dit JO19 team, in deze omstandigheden.