Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 3e klasse 04

19 november 2016 9:15

Joop Killian

Opstelling

Arkel – Op een zwaar maar goed te bespelen B veld kon ASV Arkel de gasten uit Ottoland niet verrassen. In een leuke en sportieve wedstrijd werd het na een ruststand van 0-3 uiteindelijk 0-5 voor VVAC. In fases deed het frivole Arkelse meidenteam niets onder voor de nummer 2 van de competitie.

Vaste arbiter Killian stond ruim op tijd klaar om de wedstrijd in goede banen te leiden. Met maar liefst 3 reservespelers begonnen beide teams aan de wedstrijd. Ook VVAC heeft nog net niet genoeg meiden om voor het “ECHIE” op een groot veld te gaan. De eerste 10 minuten waren verrassend voor Arkel. De meiden van Arkel lieten zich van hun goede kant zien en namen brutaal het initiatief. Zonder heel gevaarlijk te worden bleef het lang 0-0. Pas na een kwartier had de spelbepaler aan VVAC kant aan één kansje genoeg om de ban te breken. Het werd zowaar tegen de verhouding in 0-1.

Dit was voor VVAC het teken om het tempo op te schroeven, waardoor het vrij gemakkelijk nog voor rust op 0-3 kwam. Met een goede nummer 10 en 12 was VVAC fysiek de sterkste.

In de rust was er tijd om op te warmen, want de wind maakte het ijzig koud op de velden. Na de limonade eigenlijk hetzelfde beeld als de 1e helft. Arkel bleef aanvallen en op zoek naar dat ene doelpunt. Die treffer kwam er niet, want de goalie van VVAC deed het uitstekend. Tussen de bedrijven door scoorde VVAC nog 2 maal, waardoor de uitslag van 0-5 een vertekenend beeld van de wedstrijd gaf.

Gezien de kwaliteiten van de Arkelse meiden staat er in potentie een leuk en strijdvaardig team met veel individuele klasse. Deze generatie zou zomaar over 3-4 jaar het Arkelse vrouwenvoetbal weer naar een hoger niveau kunnen brengen. Dit is voor nu nog “toekomstmuziek”, maar wie weet staat hier echt het nieuwe Arkel Vrouwen 1.

Een mogelijke opstelling voor die toekomst staat nu zelfs bij dit verslag op de website.

Voor deze week staat er flyeren op het programma in de kleine dorpjes Hoogblokland en Kedichem. Wie weet vinden we daar de laatste 2-3 meiden om na de winterstop het grote veld op te kunnen.

Volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen Meerkerk. Deze wedstrijd MOET gewonnen worden om zicht te houden op de nummer 3 positie die nu weer in handen is van Peursum.