5311PC
GAMEREN
tel. 0418-561720

Opstelling Arkel O23-1

Gameren - Op sportpark Maartenshof had Arkel O23-1 aan één helft genoeg om de plaatselijke GVV’63 van zich af te schudden. Bij een ruststand van 0-3 werd het op het nieuwe kunstgrasveld na 90 minuten voetbal uiteindelijk 2-4.

Arkel wordt wekelijks gedwongen om te improviseren met het aantal beschikbare spelers. Afwezig waren de geblesseerden Han, Ivo, Marijn en Appie. Max was ook niet van de partij en Dennie werd wederom afgestaan aan Arkel 1.

Zo moest Arkel het vandaag doen met de 12 beschikbare spelers. Mika zakte een linie en werd de meest aanvallende middenvelder. Nik werd de aangewezen persoon om oorlog te voeren in de aanvalslinie.

Een gedreven Arkel had weliswaar een stroeve start, maar liet GVV’63 tien minuten lang druk zetten en voetbalde zich vrij gemakkelijk hier onderuit. De spelers van Arkel schroefden het tempo omhoog en er was een groot overwicht. Arkel won alle duels en de tweede ballen werden opgeraapt door een messcherp team.

Het eerste schot op doel kwam van de voet van Nik, maar werd naast geschoten. Even later was het wel raak. Jelte zag Mika op de zestien vrij staan, maar zijn schot werd met moeite weggewerkt door de keeper. In de rebound liet Nik dit buitenkansje niet lopen en maakte de openingstreffer.

Even later was het weer raak. Nik speelde een vrijstaande Dre aan die de tweede treffer voor zijn rekening nam. Na een half uur spelen werd Jelte weer gezocht die uit een onmogelijke hoek een fantastisch doelpunt maakte.

Met een ruststand van 0-3 wist iedereen dat het nog niet gedaan was. En toch liet Arkel het gebeuren. Na nog geen minuut spelen lag de bal al achter Thomas in het net. Twee minuten later leek het erop dat GVV’63 via een vrije trap de 2-3 scoorde, maar de bal kwam via onderkant lat weer in het veld in de handen van Thomas.

Na een eigen doelpunt van GVV’63 leek de wedstrijd gespeeld. Sem moest er even af met een bebloede neus. Jari kon zich vervroegd op gaan maken voor een invalbeurt. De met krachten smijtende Gwynn moest het veld ook verlaten met kramp. Sem was inmiddels weer opgelapt om de wedstrijd uit te kunnen spelen.

Met nog een kwartier te spelen werd het zowaar nog 2-4. Na een aanvallende duwfout van de kant van Gameren werd de treffer goedgekeurd en werd het nog even een wedstrijd. In de slotseconden mocht GVV’63 vanaf elf meter aanleggen, maar de bal werd ruim naast geschoten.

Arkel kan zich opmaken voor de bekerwedstrijd op donderdag 21 oktober, want aankomende zaterdag staat er geen competitiewedstrijd op het programma.