JO14 herpakt zich (eindelijk) tegen Heerjansdam op een koude zaterdagmorgen (7-2). - Arkel

JO14 herpakt zich (eindelijk) tegen Heerjansdam op een koude zaterdagmorgen (7-2).

JO14 herpakt zich (eindelijk) tegen Heerjansdam op een koude zaterdagmorgen (7-2).

Arkel JO14-1JM

7 - 2

Heerjansdam JO14-1

Stijn Alblas (afstandschot)
13'
27'
... (vrije trap)
30'
... (schot)
40'
Jari Oudijk (schot)
52'
Jari Oudijk (schot)
65'

Competitie

1e klasse (2e fase) 4

Datum

19 november 2022 10:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Schoonzigt
Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Het heeft even geduurd voordat deze schrijver weer energie had om de digitale pen weer op te pakken. Het teamoptreden van afgelopen zaterdag en het feit dat je toch iets moet doen al vliegend naar Barcelona heeft weer geleid tot leesstof voor de trouwe JO14 volgers.

 

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Het viel na de zomerstop in de bekercompetitie niet altijd mee wat de JO14 het publiek voorschotelde. Soms een gelijkspel, vaker een nederlaag. In de huidige najaarcompetitie begonnen met een 5-4 nederlaag tegen LRC. Een gelijkspel was verdiend geweest, maar de spirit was er in ieder geval. En naast het voetbal kreeg de JO14 ook meer met een 'pratende' tegenstander te maken.

Vorige week was de 2e wedstrijd van de competitie tegen Groot Ammers. Een bekende tegenstander uit de 1e klasse met vaak uitslagen met minieme verschillen. Dit keer werden we op een 13-0 nederlaag getrakteerd (inderdaad u leest het goed). Geen voetbal, geen spirit, onverschilligheid troef en blijven grossieren in dezelfde fouten. De ondergrens was bereikt en zelfs nog 10 verdiepingen eronder. Als 'cadeau' mocht de JO14 de dag er na naar Feyenoord-Excelsior. Misschien dat daar wat leerpuntjes konden worden opgedaan (naast het vliegtuigjes vouwen op de 2e ring)

 

Vandaag dan de wedstrijd tegen Heerjansdam JO14-1. Alle spelers waren present, alleen Demian moest helaas met een blessure langs de kant toezien. Het was behoorlijk fris (zeg maar gerust koud) maar het publiek kreeg het snel warm door het vertoonde spel vanaf minuut 1. Combinaties aan de rechterkant tussen Tygo, Charissa zorgden ervoor dat Stijn en Jari regelmatig voorin aan het werk werden gezet. Het middenveld met Odin, Rob en Charissa won de slag en de kansen kwamen er. Na een aantal mogelijkheden en halve kansen was het in de 13e minuut raak. Een bal uit een corner belandde via wat hoofden bij Stijn, Hij bedacht zich niet en schoot de bal in 1 tijd (zou Rik de Saedeleer zeggen) vanaf 16 meter in de touwen.

 

De voorsprong werd verdubbeld door een snelle uitbraak over links. Raphael schoot gedecideed binnen. Heerjansdam leek ietwat verrast over dit felle ASV. Kansen op 3-0 werden helaas gemist.

 

En toen ebde langzaam de concentratie weg. Heerjansdam stak een paar keer te gemakkelijk het middenveld over. In korte tijd werd de stand gelijk getrokken (2-2) middels een onnodige vrije trap en een communicatiestoring tussen back en voorstopper. ASV kon weer opnieuw kon beginnen.

 

In de tweede helft pakten we de draad weer op (Luke, Timo en Levi waren de invallers). Heerjansdam werd langzaam weer naar achteren gedrongen. Met Levi op links kwam er nog meer sturm en drang. In een van zijn rushes om de bal te halen ging hij neer in de zestien. Penalty, aldus de scheids. Van mijn afstand kon ik het niet goed zien, maar ik denk dat we blij moeten zijn dat de VAR beelden vanwege het koude weer niet naar de Satellietwagen konden worden gestuurd.

Sophie schoot de strafschop onberispelijk in de rechter boven hoek (3-2)

 

We hielden daarna de druk er op. Een aanval over rechts via Jari en Rob werd door Rob met een krachtsinspanning achter de doelman gewerkt (4-2). Niet kort daarna volgde de 5-2 van Jari en toen was de tegenstander gebroken. De tegenstander begon met praten maar Heerjansdams begeleiding was daar gelukkig zelf ook niet van gediend. Jari en Rob trokken nog twee keer de trekker over en zo eindigde deze solide wedstrijd in een 7-2 overwinning.

 

Een prima revanche noemen we dat (een verschil van dag en nacht). Eens kijken of ASV deze zelfde instelling ook volgende week tegen VVGZ op de mat kan leggen.


Met sportieve groet,

Andries vn Duyvendijk

PS 1:

Een bezoek aan Feyenoord-Excelsior met de JO14 was geslaagd. Zelfs Jari overweegt nu zijn Ajax tas een keer thuis te laten. Dit bezoek was natuurlijk een test om te zien of een later bezoekje met de JO14 naar Barca tot de mogelijkheden behoort…..het hotel van mijn huidig verblijf durft 15 man/vrouw opgeschoten jeugd wel aan (zeggen ze nu :-))

 

PS 2:

Dit seizoen geen was-klassement. Omkopingspraktijken om maar hoge cijfers te halen, waren schering en inslag. Qatar kan nog in de (omkopings-) leer bij de veelal vrouwelijke was-kandidaten van vorig jaar.  Leider Pieter heeft de wasbeurten dit jaar heel klinisch op rugnummervolgorde uitgedeeld.

4845.jpg


PS 3:

Dit seizoen daarom maar elke week een bijnaam nominatie om later in een of ander klassement te zetten.

Levi verdient deze week de bijnaam: Lothar Levi…..en dan voornamelijk voor de schwalbe kwaliteiten uiteraard :-)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!