Inzet wordt beloond!! - Arkel

Inzet wordt beloond!!

Inzet wordt beloond!!

SC Everstein MO13-1

1 - 2

Arkel MO13-1

Competitie

2e klasse (3e fase) 09

Datum

25 maart 2023 11:00

Scheidsrechter

R.F. Bohn

Accommodatie

Sportpark sc Everstein
Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Het zat er al even aan te komen, een winst in de tweede klasse van onze competitie. Bij de laatste wedstrijd tegen BZC’14  MO13 wisten we een achterstand van 0-2 al om te buigen in een gelijkspel en ook op de trainingen van de laatste weken laten de meiden het beste van zichzelf zien.

 

Deze zaterdag gingen we vol goede moed richting Everdingen waar we tegen Everstein MO13  moesten spelen. De technische staf had zich vooraf goed ingelezen en kwam tot de conclusie dat Everstein een zeer goede ploeg is met uitstekende resultaten. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat  aan de hand van deze uitslagen een klein beetje angstzweet wel op ons voorhoofd was te bespeuren. Maar goed, de stijgende lijn was goed zichtbaar en we zeggen altijd: Uitslag is niet belangrijk, inzet en wilskracht wel. Niets werd aan het toeval overgelaten, voor het avondeten werd nog even een appje rondgestuurd naar alle ouders, waarbij gevraagd is de meiden geen Kip Kerrie op te dienen. Ook werd de tactiek op papier gezet, nee het zijn niet mijn looplijnen in de kantine van ASV Arkel, maar een doordacht plan!

 

In de stromende regen en met windkracht 7 in de rug werd afgereisd naar Everdingen. Eenmaal aangekomen op locatie werden we ontvangen en konden we van wal steken met eerst een opbeurende speech waarin iedereen op scherp werd gezet. Vervolgens nam Kyra Breur de leiding voor het verzorgen van de warming up. Gelukkig werd het droog, maar de wind bleef toch wel een belangrijke rol spelen.

 

Meteen was zichtbaar dat Everstein een taaie ploeg is. Onze meiden pakten de draad goed op en waren geconcentreerd en gedisciplineerd bezig. In het begin van de wedstrijd werd door Everstein goed druk gezet. Maar onze verdediging met Saar als laatste vrouw, Ayden als zeer scherpe voorstopper en Jasmijn en Bente als vleugelverdedigers lieten zich niet foppen, er werd goed verdedigd. Al vrij snel in de wedstrijd wist de verdediging met Luna als keeper het middenveld te bereiken waar Kiki, Daisy, Chiana en Maja waren gepositioneerd. Ons middenveld zijn loopwonders en zijn bereid tot het uiterste te gaan waardoor zij soms bijna overal op het veld zijn te zien. Door onze inzet werden onze spitsen bereikt en konden Sarah en Lizzy diverse keren over de flanken richting doel dribbelen, maar helaas kwam het niet tot scoren. Ook ons middenveld deed een aantal keer verwoede pogingen, maar de keeper van Everstein stond haar vrouwtje!! Na diverse pogingen om te scoren en steeds meer druk te zetten door ASV lukte het Everstein toch aan het einde van de eerste helft ons doelgebied te bereiken, waarna in de kluts toch werd gescoord, helaas 1-0 achter.

 

In de rust hebben we de meiden verteld dat ze erg goed bezig waren, nogmaals uitslag zegt ons niets, inzet en wilskracht wel, maar daar ontbrak het niet aan. Na een paar tips en opbeurende woorden gingen we weer richting veld 3.

Al snel werd duidelijk dat ASV de moed niet had opgegeven, er werd gewerkt en de meiden waren bereid elkaar te helpen. Saar stond steeds ontzettend goed op de juiste positie, waardoor iedere aanval werd tegengehouden. De tips die de staf had meegegeven aan de spitsen werd goed opgevolgd, Lizzy en Sarah bleven goed in de aanval staan en het middenveld wist hen te bereiken en al heel snel volgde de ene gevaarlijke aanval na de andere. Het was een kwestie van tijd of we zouden gaan scoren! Ondanks alle gevaarlijke aanvallen van onze spitsen en mede door het goede keeperswerk van de keeper van Everstein kwam het niet tot scoren totdat Maja vanaf zo’n ca 40 meter van de goal het initiatief nam en de keeper voor de goal zag staan. Met een zeer fraai schot door de lucht wist ze de goal te bereiken, pats 1-1 !!  Daarna waren de rollen helemaal omgedraaid en was ASV continue aan zet. Eva liet goed van zich gelden en verdedigde een aantal keer goed uit, waardoor we weer gelijk konden omschakelen. Ook Anna die op het middenveld stond deed haar werk prima. Door de continue druk die we leverde en het wegschieten van ballen door de verdedigers van Everstein kwam de bal tegen de hand van een medespeler van hun en was de scheids direct duidelijk: Penalty voor ASV. De VAR werd niet geraadpleegd, de scheids was duidelijk van zijn zaak. Chiana was ook meteen zeker van haar zaak en pakte de bal. Ze legde de bal op de stip en schoot deze, anders dan Memphis, prima in de hoek, Yes!!!! 2-1 voor! Daarna volgde nog een aantal aanvallen maar deze werden door de inzet van ons middenveld en de verdediging gepareerd. Luna moest nog een aantal keer ingrijpen, maar tot scoren kwam het niet. Na het eindsignaal konden we zeer tevreden de drie punten meenemen naar Schoonzigt!

Meiden, prima inzet, goed gevoetbald, heel goed gedaan!! Ga zo door!


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!